Χειρουργός Χάρης Παππής

Χάρης Παππής

Πέρασαν 38 χρόνια από τότε που ο Χάρης Παππής έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκείνα τα πρώτα βήματα είναι ακόμα στη μνήμη του και στις συζητήσεις με παλιούς συμφοιτητές. Ήταν εκείνα που σηματοδότησαν την αρχή της πραγμάτωσης ενός Οράματος που είχε από πολύ μικρός: Σήμερα, ο Χάρης Παππής μπορεί πλέον να παρέμβει στο ανθρώπινο σώμα και να διορθώνει προβλήματα υγείας που ανακύπτουν στη ζωή του καθενός μας! Από τα παιχνίδια που επισκεύαζε κατάφερε να βοηθάει ανθρώπους. Μια διαδρομή δύσκολη, κοπιαστική αλλά γεμάτη ανταμοιβές!

Παππής εκπαίδευση συνέδρια
Στο βήμα του Αμφιθεάτρου ως Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Χειρουργικής

 

Έτσι, ο μικρός Χάρης Παππής, που ντυνόταν σε κάθε Απόκριες Χειρουργός, πέρασε τις πύλες του Πανεπιστημίου, εξειδικεύτηκε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, μετεκπαιδεύτηκε σε Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο και επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000 ως Drmed Χάρης Παππής md phd. Τότε ξεκίνησε μια επιστημονική και ανθρώπινη κοινωνική καριέρα, τμώντας τους χιλιάδες ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν. Η αποκατάσταση της υγείας του πάσχοντα είναι καθημερινός σκοπός ζωής! Ιερός, μαγευτικός και μοναδικής αξίας! Ένας σκοπός που ο Χάρης Παππής έχει ταχθεί να υπηρετεί για όλη του τη ζωή.

Χάρης Παππής στο Χειρουργείο
Στο Χειρουργείο επί το έργον

Σιγά σιγά το Όραμα άρχισε να γίνεται συσσωρευόμενη Εμπειρία, που πρωτίστως μάγευε τον ίδιο και έδινε βοήθεια στους ασθενείς που του εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους. Το Όραμα και η Εμπειρία του μεταφράστηκαν σε βάθος ετών σε φροντίδα για τον κάθε ασθενή του, ανεξαρτήτως αν το πρόβλημά ήταν μικρό ή μεγάλο. Αυτό οδήγησε στο να είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που τον εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, και τους ευχαριστεί και από αυτό εδώ το βήμα!

Χάρης Παππής Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών
Τελετή Ανακύρηξης Μέλους του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών

Η σχέση ασθενούς-ιατρού είναι κορυφαία προϋπόθεση στη διαδικασία μιας θεραπευτικής διαδρομής! Συχνά o Χάρης Παππής ακούει να λέγεται πως οι ασθενείς βλέπουν τους γιατρούς σα μικρούς θεούς. Μα και κάθε ασθενής έχει μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό και την καρδιά του με αποτέλεσμα κάθε καλή έκβαση οδηγεί σε μοναδική ικανοποίηση!

Είναι μια συναρπαστική συμπόρευση μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος: η ΙΑΣΗ. Η επιστροφή του ασθενούς σε μια καλύτερη ζωή.

Με γνώμονα αυτά, ο Χάρης Παππής md phd facs febshon  δημιούργησε μια ομάδα συνεργατών, ώστε να δρομολογούνται τα θέματα απλά και γρήγορα. Μετά από αξιολόγηση του προβλήματος, η γραμματεία διεκπεραιώνει όλες τις λεπτομέρειες εισαγωγής, ώστε ο/η ασθενής να εμπλέκεται στο ελάχιστο δυνατό με γραφειοκρατικά ζητήματα.

Η συνεργασία με ιδιωτικές ασφάλειες και κρατικά ασφαλιστικά ταμεία έχει σκοπό την διευκόλυνση της κάθε νοσηλείας. Ο χώρος της υγείας είναι περίπλοκος και προκαλεί φόβο και άγχος. Ο ρόλος του γιατρού είναι να στηρίξει τον πάσχοντα (ανεξαρτήτως βαρύτητας του προβλήματος) ιατρικά και ψυχολογικά, αλλά και στην κίνηση του μέσα στους χώρους του νοσοκομείου.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Υγείας εργαζόμενος για τη βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των ασθενών. Οι ομάδες Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού για τις επιστημονικές δράσεις συναντούν τις δράσεις του Χάρη Παππή στην ανάδειξη της χώρας μας ως Πατρίδα της Ιατρικής με τον δάσκαλο Ιπποκράτη και όλη την ιστορία της Ιατρικής. Είναι σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας για το Παγκόσμιο Συνέδριο το 2027.

Χάρης Παππής
Με συναδέλφους διδάσκοντας Χειρουργική Κήλης

Υπάρχει πάντα ανοικτή επικοινωνία του Χάρη Παππή με τον θεράποντα ιατρό του/ης ασθενούς, καθώς και με τον οικογενειακό του/ης ιατρό, για τον καλύτερο συντονισμό των θεραπευτικών χειρισμών. Η παλιά, αλλά και σημερινή δυσκολία επικοινωνία των γιατρών μεταξύ τους, είναι κάτι που βρίσκει τον Χάρη Παππή κάθετα αντίθετο! Μόνο η συνεργασία των γιατρών που παρακολουθούν έναν ασθενή φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και πρέπει να επιδιώκεται από όλους!

Ο Χάρης Παππής έχει ως πρωτεύσουσα μέριμνα την επάνοδο του/ης ασθενούς στη συνήθη δραστηριότητά του/ης ταχύτατα, πλήρως ενημερωμένος/η για το πρόβλημά του/ης και τη λύση που δόθηκε (με λεπτομερείς οδηγίες για τη συνέχεια). Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο, πολλοί ασθενείς να μην έχουν καταλάβει τη διάγνωση που τους αφορά, τον τρόπο επίλυσης του θέματος και το χρόνο αποκατάστασης της υγείας του. Έτσι, πρώτη προτεραιότητα του σωστού γιατρού είναι να ενημερώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει καμία απορία! Μόνο έτσι θα φύγουν οι αναμενόμενες φοβίες για μια χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς μας έρχονται για οποιαδήποτε προγραμματισμένη επέμβαση με χαμόγελο αισιοδοξίας, που θα βοηθήσει καθοριστικά στην άμεση αποκατάσταση!

Τέλος, ο Χάρης Παππής επέλεγε πάντα σταθερές και πολυετείς συνεργασίες με μεγάλα και αξιόπιστα Ιδιωτικά Νοσοκομεία. 9 χρόνια στην Ευρωκλινική Αθηνών, 14 χρόνια στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και τώρα στο Ιατρικό Αθηνών, που ανήκει σε έναν Όμιλο που κατέχει εξέχουσα θέση στο χώρο της υγείας Πανελλαδικά αλλά και Πανευρωπαϊκά. Η άρτια νοσοκομειακή υποστήριξη παίζει καθοριστικό ρόλο!