Τελευταία Τεχνολογία

Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από εκρηκτικές εξελίξεις στη Χειρουργική, με αποτέλεσμα οι λέξεις Παππής Χειρουργική Τεχνολογία να είναι συνυφασμένες! Η τεράστια συμβολή της τεχνολογίας και η χρησιμοποίηση εργαλείων μεγάλης ακρίβειας και αποτελεσματικότητας αποτελούν πλέον σύγχρονες κατακτήσεις. Σήμερα, επικρατεί η φιλοσοφία της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (minimally invasive surgery) για τη λύση των περισσοτέρων προβλημάτων, ενώ η Ρομποτική Χειρουργική ήρθε να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα.

Στην Κλινική μου εφαρμόζω όλες τις μοντέρνες τεχνικές, που η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι είναι καλύτερες και ασφαλείς για τον/ην ασθενή. Χρησιμοποιώ τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό με κύριο στόχο την απλοποίηση και συντόμευση της νοσηλείας, την ελαχιστοποίηση του πόνου και την ταχύτερη ανάρρωση. Στόχος είναι η προσπέλαση από ανώδυνες περιοχές, η ανύπαρκτη απώλεια αίματος, η γρήγορη μετεγχειρητική κινητοποίηση και η επιστροφή σπίτι, αν είναι δυνατόν την ίδια μέρα ή την επόμενη. Η τελική επιδίωξη είναι η γρήγορη επάνοδος στην ενεργό καθημερινότητα.

Στο οπλοστάσιο του Νοσοκομείου μας υπάρχει το τελευταίο Ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi, λαπαροσκοπικός εξοπλισμός Arthrex, Olympus, Stryker και Karl Storz με αναλύσεις ιατρικού 4Κ και τρισδιάστατων απεικονίσεων, με δυνατότητα Fluorescence-guided surgery και fluorescence laparoscopy για καρκίνους του εντέρου. Επιπλέον, διατίθεται όλος ο εξοπλισμός για Single-port Surgery καθώς και για διορθική χειρουργική TEMS (Transanal Endoscopic Microsurgery) για αφαίρεση όγκων ορθού. Ανάμεσα στα εργαλεία που διαθέτουμε είναι υψηλής ακρίβειας Laser για ενδοκοιλιακούς όγκους αλλά και μορφώματα μαλακών μορίων. Όλα αυτά αποτελούν ισχυρά όπλα στα χέρια μας και διευκολύνουν τη λύση προβλημάτων που πριν λίγα χρόνια θα φάνταζαν δυσεπίλυτα. Η Τεχνολογία δεν έχει αλλάξει μόνο τις τεχνικές αλλά και όλο τον τρόπο σκέψης μας: Πρώτα σκέφτομαι αν λύνεται κάτι με καινούργια μέθοδο και μόνο αν όχι θα χρησιμοποιήσουμε πιο κλασσικές προσπελάσεις.

Όλα τα προηγούμενα σε συνδυασμό με τη συσσωρευμένη εμπειρία και τη διαρκώς ακολουθούμενη μετεκπαιδευτική διαδικασία, μπορούν να δώσουν λύση σε απλά ή δυσκολότερα προβλήματα. Η παροχή σύγχρονων χειρουργικών λύσεων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα πλέον από τις μεθόδους που εφαρμόζονται σε Αμερική και Ευρώπη.