Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

1. Γιατί αντιμετωπίζεται η σοβαρή παχυσαρκία πλέον ως Νόσος?
Σήμερα μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο που πάσχουν από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό χάρτη και 1η στην παιδική παχυσαρκία. Η νοσογόνος παχυσαρκία, όπως επιστημονικά ονομάζεται, παράγει (όπως λέει και η λέξη) νόσους. Άνθρωποι που ξεπερνάνε έναν Δείκτη Μάζας Σώματος 35 kg/m2 παρουσιάζουν γεωμετρική αύξηση της πιθανότητας να εμφανίσουν Σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, άπνοιες ύπνου, εγκεφαλικά επεισόδια, οστεοαρθρίτιδες, εμφράγματα και προβλήματα στα αγγεία, υπογονιμότητα και αυξημένη πιθανότητα για σειρά καρκίνων! Έτσι, γίνεται απολύτως κατανοητό ότι η νοσογόνος παχυσαρκία που μειώνει δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης πρέπει να εκριζώνεται ως σοβαρή νόσος! Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι ΔΕΝ φταίει ο παχύσαρκος για την κατάστασή του!

2. Ποια είναι η λύση?
Όπως σε όλες τις σοβαρές παθήσεις, όταν τα συντηρητικά μέσα (δίαιτες, φάρμακα ,άσκηση κλπ.) δεν αποδίδουν – και όλες οι μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και σε μέτρια επιτυχία αυτών, η νόσος υποτροπιάζει – θα πρέπει κανείς να ενημερωθεί σωστά και να δρομολογήσει τη χειρουργική αντιμετώπιση, όπως θα έκανε με κάθε σοβαρή νόσο! Τα χειρουργεία παχυσαρκίας είναι σήμερα εξαιρετικά ασφαλή από έμπειρες χειρουργικές ομάδες, και παρέχουν σίγουρα και μακροχρόνια καλά αποτελέσματα. Είναι πολύ δυνατά «εργαλεία» που με τη συμμόρφωση του ασθενούς στις οδηγίες του χειρουργού, του διαιτολόγου και της ψυχολόγου εξασφαλίζουν μια ζωή με ποιότητα, μακριά από το φάσμα ασθενειών που συνήθως εισέρχονται πρώιμα στη ζωή ενός σοβαρά παχύσαρκου.

Τα χειρουργεία γίνονται όλα σήμερα λαπαροσκοπικά και απαιτούν νοσηλεία 2 ημερών. Μετά ο ασθενής με ειδικές διατροφικές οδηγίες μπορεί σύντομα να επιστρέψει στην εργασία του, έχοντας ανοίξει μια καινούργια σελίδα ζωής, ώστε να την χαίρεται ο ίδιος και η οικογένειά του. Δεν υπάρχουν μετεγχειρητικοί πόνοι και επιβάλλεται η πλήρης κινητικότητα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά μέσα στον πρώτο χρόνο με το να χάνεται το 70% του υπερβάλλοντος βάρους.

Αναλυτικές πληροφορίες και στοιχεία θα βρείτε στο site μας www.new-life.gr